BAT ZEVENAAR 3 TE STERK VOOR SVD 2

Maandag 16 oktober speelde SVD 2 een uitwedstrijd tegen BAT Zevenaar. Het werd 5-3 in het voordeel van de schakers uit Zevenaar. Al voordat we uit Doetinchem vertrokken stonden we al met 1-0 achter. Door de afwezigheid van Thomas Bijl (vakantie), Gert-Jan Zonneveld en Jaap van Velsen (beiden verhinderd) en de lidmaatschap opzeggingen van Jaap Stuurwold en Gerard Rückert was de spoeling nog maar erg dun.
We vertrokken daarom met 7 spelers. Frans Kuggeleijn wilde samen met Jasmin Hajro achter de TomTom van Benno Thomassen aanrijden. Al op de Keppelseweg waren ze elkaar kwijt. Frans bleek de verkeerde auto te volgen en kwam daar in Hummelo achter. Maar ook zonder de hulp van TomTom kwamen Frans en Jasmin op tijd aan.
Jasmin mocht als eerste zijn Koning omleggen. Voordat hij wist wat er gebeurde stond hij mat. Mogelijk dat een niet al te beste voorbereiding hier debet aan was. Frans was de tweede SVD-er die geen potten kon breken (3-0). Benno kwam vanaf het begin onder grote druk maar wist zich hier goed tegen te weren. Uiteindelijk wist hij een loper te winnen tegen één pion. Dit gaf Benno niet meer uit handen (3-1). Wim stond eigenlijk de gehele partij gelijk. Nadat Wim een remiseaanbod had geweigerd en er nog enkele stukken verdwenen moest Wim toch genoegen nemen met een halfje. John vond dat hij slechter stond en mocht van captain Frans het remiseaanbod accepteren (4-2). Henk speelde een zeer degelijke partij en wist een paard bij de manen te grijpen. Dit voordeel gaf hij niet meer weg en wist met een mooie mat een vol punt te scoren (4-3). Ziaullah stond enkele pionnen achter en toen een pion dreigde te promoveren wist Ziaullah geforceerd ook een pion tot Dame te promoveren maar dat koste wel een dubbele dame ruil. Uiteindelijk was er geen houden meer aan (5-3).

 
BAT Zevenaar 3 - SV Doetinchem 2 5 - 3
E. Bosch v. Rosenthal 1783 - John Lutgens 1793 ½ - ½
C. Aidarpasic 1743 - Frans Kuggeleijn 1616 1 - 0
H. Castrop 1754 - Jasmin Hajro - - - 1 - 0
A. Arents 1593 - Ziaullah Ebadi - - - 1 - 0
J. Schaar 1681 - Henk Hamer 1585 0 - 1
J. v.d. Poel 1657 - Benno Thomassen 1453 0 - 1
H. Hermsen 1672 - Wim Lenderink 1565 ½ - ½
- - - - - - - n.o. - - - 1 - 0