SVD 2 - VELP

Dinsdag 13 februari kwam Velp bij Doetinchem 2 op bezoek. Het was een zeer belangrijke wedstrijd voor beide teams, beiden stonden vooraf in de gevarenzone. Het begin was weinig hoopgevend voor de Doetinchemse schakers. Al vrij snel stond er een - 2 achterstand op het wedstrijdformulier. Thomas Bijl (2) scoorde een punt terwijl Henk Hamer (5) al vroeg zijn tegenstander kon feliciteren. Frans Kuggeleijn (4) kwam vragen of hij geroyeerd zou worden voor het weggeven van zijn Dame. Hij was zo opgegaan in zijn aanvalskansen dat hij even was vergeten dat zijn Dame in stond.
Jasmin Hajro (6) kreeg mooi spel op het bord maar liet zich in het eindspel verrassen. Wim Lenderink (7) kon een machtige aanval niet weerstaan en ook hij kon zijn koning horizontaal leggen. Een nederlaag was inmiddels een feit, - 4. Captain Frans Kuggeleijn gaf de overige drie spelers de vrijheid van spelen, aanbieden of accepteren. De partij van Gert Jan Zonneveld (3) ging gelijk op en een remise was dan ook logisch. Ziaullah Ebadi (8) bleef tot het einde goed geconcentreerd en wist, na een foutje van zijn tegenstander, als enige de volle winst te pakken. John Lutgens (1) mocht in een inmiddels soms rumoerige speelzaal proberen de schade te beperken. Na een lange en zware strijd zagen beiden geen winstkansen en kon er een remise worden genoteerd.
De concurrenten van SVD 2 hebben goede zaken gedaan en daardoor is SVD 2 afgezakt naar de voorlaatste (degradatie) plaats. De Doetinchemse schakers hebben alles nog in eigen hand maar het wordt erg moeilijk. SVD dient in de voorlaatste ronde tegen koploper ASV minimaal het zelfde resultaat te halen als PION tegen BAT Zevenaar (4e). En dan moet in de laatste ronde worden gewonnen van PION. Het lijkt onmogelijk maar je weet maar nooit. Het zal tot en met de laatste partij spannend blijven. Voor alle uitslagen en de stand klik hier.

SV DOETINCHEM 2 1641 - VELP 1710 2 - 5
John Lutgens 1793 - E. de Winter 1847 -