DOETINCHEM VERHUIST NAAR RECHTERRIJTJE

door Roel Evertse

We hebben nog slechts een minieme kans op het kampioenschap, maar helemaal uitgesloten is het ook weer niet. We spelen in een poule, waarin iedereen van iedereen kan winnen: qua bordpunten, een veel betrouwbare maat dan matchpunten, zijn de verschillen dan ook zeer gering en waarom zou BAT Zevenaar niet gewoon verliezen van PION Groesbeek en waarom zou ASV 2 tegen Caissa 2 niet 4-4 worden? Zo begon ik mijn mailbericht met de uitnodiging aan de spelers van SV Doetinchem. We moesten dan wel zelf winnen van Heemsteedse SC en liefst royaal, omdat de strijd om het kampioenschap mogelijk op bordpunten beslist zou worden. Als we hadden gewonnen, dan hadden we enz., want BAT en Caissa verloren inderdaad! Maar wij bakten er tegen de in degradatienood verkerende Heemstedenaren bijzonder weinig van: een kansloze 3-5 nederlaag en daarmee kwamen we er nog redelijk van af.

Ik houd het wedstrijdverslag maar kort: jubel kan immers meer woorden aan dan bittere smart.

Marino scoorde een halfje, omdat zijn tegenstander niet besefte dat hij heel goed stond en dus het remiseaanbod accepteerde. Sander speelde een beste partij en plukte zijn tegenstander zo goed als kaal. Henk won op zijn Henks: eerst een klein minnetje, dat schijnt Henk fijn te vinden, vervolgens een klein plusje, nog fijner, klaar! De partij van Kees ging lange tijd gelijk op, maar vlak voor de tijdcontrole verloor Kees een pion. Het T-L-eindspel was objectief gezien verloren, maar de tegenstander ruilde de lopers en toen was het eenvoudig remise. De Stonewall van John Lutgens werd helaas steentje voor steentje vakkundig afgebroken. Ik was op weg hetzelfde te doen met de Stonewall van mijn tegenstander, maar domme onoplettendheid deed plots de kansen keren, helaas definitief. Theo werd seniorenkampioen van de OSBO. Hoe hij dat in godsnaam voor elkaar heeft gekregen, is een raadsel voor degenen die hem dit seizoen in de KNSB aan het werk zien. Het ging helaas weer in stijl. Bij de arme Henny lukt ook helemaal niets. Als laatste zat hij nog te zwoegen, tegen beter weten in.

Een blik op de stand leert dat we in het rechterrijtje zijn beland. Lager dan een 6e plaats kan het niet meer worden, maar omdat alles zo dicht op elkaar staat er kunnen met nog slechts n wedstrijd te gaan nog maar liefst 5 teams kampioen worden! - kunnen we wel 2e worden. Daar moesten we maar voor gaan. Groesbeek, here we come!

SV DOETINCHEM 1968 - Heemsteedse SC 1998 3 - 5
Marino Kper 2029 - Anne Brandsma 1957 -
Sander van Vucht 1856 - Ruti Matai 1822 1 - 0
Henk Riepma 2103 - Ron Hessels 1915 1 - 0
Kees Nederkoorn 2044 - Rob Lathouwers 2178 -
John Lutgens 1793 - Wim Eveleens 2061 0 - 1
Roel Evertse 2080 - Hebert Perez Garcia 2063 0 - 1
Theo Goossen 2044 - H.J. Perez - 0 - 1
Henny Haggeman 1796 - Pieter Kant 1989 0 - 1

Voor alle uitslagen en de stand klik hier.