BEKER SVD - ENO

Dinsdag 28 november stond er voor het eerste team van Schaakvereniging Doetinchem een bekerwedstrijd op het programma. Te gast in Doetinchem waren de schakers van ENO uit Nijverdal. Op bord één hadden de spelers van Ernst, Nut en Ontspanning een sterke speler met een rating boven de 2200. Good Old Theo Goossen mocht het tegen deze tegenstander proberen. Helaas wist Theo een nederlaag niet te voorkomen. Kees Nederkoorn speelde op bord twee. Hij kwam direct goed te staan en wist de partij in winst om te zetten.
Roel Evertse kreeg een opening op het bord dat zeker niet tot één van zijn favorieten zal gaan behoren. Roel speelde netjes en de partij bleef in evenwicht, remise. Roel noemde het een stelling waarmee zwart niet kan winnen, wit ook niet, maar je kunt er wel mee verliezen!!
Sander van Vucht was de invaller voor de invaller. Op het laatste moment was hij bereid gevonden om in te vallen voor de zieke Marius van Hal, terwijl Marius al de invaller was voor Marino Küper. Sander speelde op bord 4 niet onverdienstelijk. Hij gebruikte echter wel veel meer tijd dan zijn tegenstander. In het eindspel kwam er een remise stelling op het bord en dit veranderde niet meer. Eindstand 2-2.
Vluggeren moest de beslissing brengen. Zelfde tegenstander, 5 minuten per persoon, wisselende kleuren. Bij wederom 2-2 zou ENO doorgaan omdat de bord één speler gewonnen had. De druk lag dus duidelijk bij SVD. Na 5 minuten pauze begon het vuurwerk.
Over het vluggeren kunnen we heel kort zijn. De klokken werden niet vermorzeld, de tegenstanders trouwens ook niet. Roel scoorde nog wel een halfje maar de rest verloor, ½ - 3½. Kortom, einde van het bekeravontuur.