BESLISSINGEN ROOSTERCOMPETITIE 2003

Het einde is in zicht.

De roostercompetitie is op één partij na (S. van Vucht - H. Steinhauer op 24 juni) afgelopen. De winnaar is Kees Nederkoorn 11½ uit 14, score van 82.1%, tweede Vincent Rothuis met 11 uit 14, score van 78.6%, derde Marino Küper 10½ uit 14, score van 75%. Drie spelers delen de 4e plaats Peter Roessel, Marius van Hal en Henk Hamer, allen met 9½ uit 14, score van 67.9%. Met name voor Henk Hamer is dit een geweldige prestatie. Hij heeft zich als tweede teamspeler mooi genesteld tussen de eerste team spelers. Helaas voor Henk liet hij zich 20 mei verrassen door Benno Thomassen anders had er een nog hogere eindklassering ingezeten. Bij dit drietal kan Sander van Vucht zich eventueel aansluiten mits hij dan de inhaalpartij van Henk Steinhauer weet te winnen.

Jammer voor Harold Vrieling dat hij de laatste partij heeft verloren. Sinds de komst van de baby presteerde Harold  erg goed  en leek hij niet te lijden aan onrustige nachten. Hem vinden we terug op de gedeelde 8e plaats, samen met Henny Haggeman. Henk Steinhauer kan zich bij dit koppel voegen mits hij de inhaalpartij wint van Sander van Vucht. Theo Goossen is al vroeg afgehaakt voor de titel en bezet de 11e plaats. Dit is niet echt de plaats waar Theo (mits in goede doen) behoort. In de middenmoot staan Sander van Vucht (de baby kwam voor betere prestatie voor Sander te laat), Henk Steinhauer, Henny Haggeman en Jim Slager. Daar onder staan Jaap Stuurwold en Benno Thomassen (7 uit 14, 50%), Wim Lenderink & Philippe Friesen, (beiden 6½ uit 14, 46.4%). Frans Kuggeleijn eindigt als 17e (5½ uit 14, 39.3%),  18e is Philip Schyns (3½ uit 14, 25%), Otto Hietkamp werd (in het eerste jaar als lid) 19e (2½ uit 14, 17,9%). Hij heeft echter partijen nipt verloren en had zelfs tegen de toppers tot het eind toe prachtige stellingen op het bord. Otto kon dit seizoen nog niet voor een verrassing zorgen maar wie weet wat het komend seizoen hem brengt. Gert Bilderbeek (2 uit 13, 14.3%) kwam regelmatig "stukken te kort" en eindigt als rode lantaarndrager.

Zo zie je dat het tot de laatste wedstrijd volop spannend bleef en blijkt het ook dit jaar weer een zeer interessante competitie. Volop beleving, veel strijd en spanning. Ook waren er dit seizoen de nodige verrassingen. Wat te denken van de volgende uitslagen: Henk Hamer - Peter Roessel 1-0, Frans Kuggeleijn - Marino Küper 1-0, Philippe Friesen - Theo Goossen 1-0, Theo Goossen - Harold Vrieling 0-1, Benno Thomassen - Henk Steinhauer 1-0, Frans Kuggeleijn - Theo Goossen 1-0, Wim Lenderink - Vincent Rothuis ½-½ !