BESLISSINGEN ROOSTERCOMPETITIE

SLOT ROOSTERCOMPETITIE ERG SPANNEND (2).

Het blijft uiterst spannend in de Roostercompetitie. Met nog enkele partijen voor de boeg zijn Kees Nederkoorn en Vincent Rothuis de belangrijkste kandidaten voor de titel. Echter ook Marius van Hal, Marino Küper en Harold Vrieling kloppen nadrukkelijk aan de eindzege deur.

Door de remise tussen Kees en Marino (3 juni) is er nog van alles mogelijk. Mogelijk had er voor Marino (na analyse) zelfs winst in gezeten. Maar Marino legt behoorlijke druk bij Kees en Vincent. Zij kunnen zich geen misstap meer veroorloven. Kees heeft tegen Marius aan een 1/2 punt genoeg om zeker te zijn van de 2e plaats maar zal zeker voor de eindzege gaan. Winst is echter noodzakelijk voor Kees om de hete adem van Vincent van zich af te houden. Bij verlies van Kees kunnen Marius en Marino nog gelijk eindigen met Kees en kan Vincent Kees nog voor bij. Maar Vincent dient dan nog wel te winnen van ..... Marino en Marius. De plaatsen 1 t/m 5 staan dus absoluut nog niet vast, er kan door de onderlinge partijen nog veel veranderen in de eindrangschikking. Het blijft dus tot het laatst spannend.

Het programma voor bovengenoemd vijftal: Vincent Rothuis - Marino Küper; Harold Vrieling - Marius van Hal; Marino Küper - Theo Goossen; Marius van Hal - Vincent Rothuis; Kees Nederkoorn - Marius van Hal; Harold Vrieling - Jaap Stuurwold; Jim Slager - Harold Vrieling.

Opvallend is de klassering van Harold Vrieling boven in het klassement. Sinds de komst van de baby presteert Harold  erg goed  en lijkt hij niet te lijden aan onrustige nachten. Wie weet zit er nog een hoge eindklassering in. Theo Goossen is afgehaakt voor de titel. Hij zal waarschijnlijk kort onder bovengenoemd vijftal eindigen. Het zelfde geld eigenlijk voor Peter Roessel. Peter staat momenteel 7e met een score van 9½ uit 14, 67.9 % en is uitgespeeld. Opvallend is de hoge score van Henk Hamer. Henk staat gelijk met Peter Roessel maar Henk wist van Peter te winnen en bezet daardoor de 6e plaats, een zeer bijzondere prestatie. Helaas voor Henk liet hij zich 20 mei verrassen door Benno Thomassen anders had er een nog hogere eindklassering ingezeten. In de middenmoot staan Sander van Vucht (de baby kwam voor betere prestatie voor Sander te laat), Henk Steinhauer, Henny Haggeman en Jim Slager. Daar onder staan Benno Thomassen (7 uit 14, keurige 50%), Wim Lenderink & Philippe Friesen, (beiden 6½ uit 14, 46.4%). Jaap Stuurwold (nu 16e) heeft nog een partij te gaan en kan met 6 uit 13, 46.2% bij winst nog 3 plaatsen stijgen. Frans Kuggeleijn eindigt als 17e (5½ uit 14, 39.3%),  18e is Philip Schyns (3½ uit 14, 25%), Otto Hietkamp werd (in het eerste jaar als lid) 19e (2½ uit 14, 17,9%). Hij heeft echter partijen nipt verloren en had zelfs tegen de toppers tot het eind toe prachtige stellingen op het bord. Otto kon dit seizoen nog niet voor een verrassing zorgen maar wie weet wat het komend seizoen hem brengt. Gert Bilderbeek (2 uit 13, 14.3%) kwam regelmatig "stukken te kort" en eindigt als rode lantaarndrager.

Zo zie je dat het tot de laatste wedstrijd volop spannend blijft en blijkt het ook dit jaar weer een zeer interessante competitie. Volop beleving, veel strijd en spanning. Ook waren er dit seizoen de nodige verrassingen. Wat te denken van Hamer - Roessel 1-0, Kuggeleijn - Küper 1-0, Friesen - Goossen 1-0, Goossen - Vrieling 0-1, Thomassen - Steinhauer 1-0, Kuggeleijn - Goossen 1-0, Lenderink - Rothuis ½-½ !