VINCENT ROTHUIS NAAR BAT ZEVENAAR

Bron: De Gelderlander van donderdag 24 april 2003.

Schaakvereniging Doetinchem moet volgend seizoen verder zonder eerste bordspeler Vincent Rothuis (13). De deelnemer aan het NK voor jeugd tot en met 14 jaar gaat naar BAT Zevenaar, dat naar de tweede KNSB-klasse hoopt te promoveren. Zo wordt gemeld in een interview in De Gelderlander van donderdag 24 april 2003. De gemiddelde rating bij BAT Zevenaar is ongeveer 2000 en dat is hoger dan bij Schaakvereniging Doetinchem. Vincent denkt bij BAT Zevenaar meer te kunnen leren omdat hij daar op een hoger niveau kan spelen. Als Vincent naar BAT gaat hopen vader en zoon dat hij bij een tweede klasser  terechtkomt. Lange tijd stond de Zevenaarse club in de derde KNSB-klasse C alleen aan kop, maar na de nederlaag tegen Wageningen moeten de Liemerse schakers Nieuwendam uit Amsterdam naast zich dulden. Uitgerekend Nieuwendam is in de laatste competitieronde de tegenstander van Zevenaar, dat echter meer bordpunten heeft en zodoende aan een gelijkspel genoeg heeft. Vincent kan ook naar meesterklasser ESGOO uit Enschede. Hij kan daar zes partijen in het eerste team spelen en drie in het tweede, dat in de derde klasse uitkomt. Zoals het er nu uitziet kiest hij voor BAT Zevenaar.