Competitie Team 1 erg spannend

Zaterdag a.s., 31 januari om 13.00 uur, speelt Doetinchem 1 tegen Het Kasteel uit Wychen. Dit lijkt een spannende confrontatie te worden tussen de huidige koploper (Doetinchem 8-21) en de nummer 2 (Het Kasteel 6-19).

S.V. Het Kasteel bestaat sinds 1947 en heeft zo'n 75 leden. De club is met twee teams actief in de OSBO-competitie. Het eerste team promoveerde twee jaar geleden naar de promotieklasse terwijl het tweede team afgelopen jaar naar de tweede klasse promoveerde. Buiten de officiŽle competities doen ze ook met een team mee aan de wat meer ontspannen 3-provinciŽn-competitie.
Het Kasteel is qua competities vergelijkbaar met Doetinchem. Het grote verschil is echter het ledenaantal, Doetinchem 26, Het Kasteel 75 leden. Beiden verenigingen spelen met team 1 in de promotieklasse en team 2 in de tweede klasse.
In deze 5e speelronde zal Doetinchem 1 alle zeilen moeten bijzetten. Bij winst zou Doetinchem erg goede zaken doen t.b.v. kampioenschap/promotie. In de laatste vier ronden speelt Doetinchem nog tegen de gevaarlijke nummer 3, De Toren (6-18), ASV 3 (5e met 5-16), SMB 4 (10e 0-12Ĺ) en Lelystad (7e 2-13Ĺ). Doetinchem heeft deze competitie laten zien dat het tot veel in staat is en in goede doen iedere tegenstander kan verslaan. Echter bij een mindere dag kan men ook van iedere tegenstander verliezen. Van onderschatting zal daarom geen sprake zijn.
Hou je van schaken, kun je het geduld opbrengen om er naar te kijken en jezelf bijna geruisloos voortbewegen, kom dan zaterdag a.s. naar het Denksportcentrum in Doetinchem. De wedstrijden beginnen om 13.00 uur maar Jack zal ongetwijfeld de koffie eerder klaar hebben. De beslissing zal waarschijnlijk tussen 17.00 en 18.00 uur gaan vallen.
Doetinchem, zet 'm op. Veel Succes.