SV DOETINCHEM KAMPIOEN

Doetinchem is op de slotdag in en tegen Lelystad kampioen geworden van de promotieklasse O.S.B.O. In een bloedstollende wedstrijd kwam het aan op de allerlaatste partij. Invaller Jim Slager moest bij een tussenstand van 3-4 nog minimaal een halfje scoren om zo het kampioenschap binnen te halen. Lelystad vocht tegen degradatie. Met soms wel 15 of 20 kijkers rond het bord bleef Jim ijzig kalm en hield de concentratie uiterst knap vast. Uiteindelijk ging de tijd een rol spelen (bij de tegenstander) en Jim wist de lastige stelling zelfs te verbeteren in een stelling die zelfs winst had kunnen opleveren. Maar dat was niet meer nodig. Jim liet zich niet meer verrassen. Het werd remise, ruim voldoende voor de winst. Lelystad is met deze 3-4 eindstand gedegradeerd en Doetinchem de kampioen en promoveert naar de 3e klasse van de KNSB. Een uiterst knappe prestatie van de achterhoekers. In het bijna 100-jarige bestaan heeft SVD nog weinig op dit niveau kunnen uitkomen. De laatste jaren was dit team er soms dicht bij maar lukte het net niet. Dit jaar waren de goden de Doetinchemse schaakvereniging wel goed gezind.

Theo, Kees, Roel, Marius, Marino, Henny, Sander, Jim, Peter, Henk en Harold: jullie zijn, voor even, de helden van Doetinchem. Jullie hebben het afgelopen seizoen, samen, een geweldige teamprestatie geleverd. Samen werd er geknokt, voor elk half puntje werd met ziel en zaligheid gestreden. Echter niemand kon gedurende het seizoen vermoeden dat het op dat laatste halfje aan zou komen.

Geheel Doetinchem en alle schaakminnende achterhoekers mogen enorm trots op jullie zijn. Van harte proficiat met dit geweldige succes.