Doetinchem 2 wint en handhaaft zich.

Doetinchem 2 heeft goede zaken gedaan. Met de mooie thuis overwinning van 5-3 tegen De Zeven Pionnen is handhaving een feit.
Als allereerste was Wim Lenderink klaar. Nog voor tienen stond zijn koning voor zijn pionnen. Het duurde even maar achtereenvolgens won Orgilbold Suhbat ( met een paard voorsprong) en Henk Hamer, die daarmee zijn goede toernooiprestatie voortzet. Frans Kuggeleijn zat echter te wachten op nog één overwinning zodat hij in een lastige stelling remise aan kon bieden. Die vierde overwinning liet op zich wachten waardoor Frans genoodzaakt was om door te spelen. Zijn inschatting, maximaal remise, was juist. Na het gedwongen door spelen werd het jammer genoeg niet beter. Frans probeerde nog iets te forceren maar helaas. De eerste nul stond op het wedstrijdformulier. Jim Slager had in een zware strijd inmiddels remise binnen gehaald. Jaap Stuurwold haalde een mooi punt binnen. Even leek het dat hij zijn gewonnen stelling aan het 'rechttrekken' was maar hij had het blijkbaar goed gezien en haalde de volle winst. Philippe (R) Friesen had een gelijkwaardige stand tussen zijn vingers door zien glippen. Een rap oprukkende pion was niet meer te houden en daarmee de partij dus ook niet meer. Met deze geruststellende tussenstand van 4½-2½ hoefde Harold Vrieling niet eens op remise te spelen. Zijn remise aanbod werd super snel geaccepteerd. De motivatie van de tegenstander van Harold was acuut verdwenen na het horen van de tussenstand.
De uiteindelijke eindstand 5-3 is ruim voldoende voor handhaving. Dit is een prestatie van formaat. Het eerste jaar na promotie je nestelen in de subtop (voorlopig nummer 3) is een prestatie om trots op te zijn.
Team 2 heeft nog een wedstrijd te spelen. Tijdens de gezamenlijke ronde bij Pallas in Deventer spelen ze nog tegen Zutphen dat net onder Doetinchem 2 op de ranglijst staat.