SVD heeft mooie toekomst ...

Theo kwam vorige week in de Ladder, zoals hier te lezen was, nog met de schrik vrij. Deze week, in de rooster competitie, liet Peter Roessel de geboden kans niet schieten. Hierdoor klimt Peter naar de tweede plaats. We zijn eigenlijk gewend dat Theo en Cees bovenaan staan maar beiden hebben behoorlijke concurrentie en nog nooit hebben zich zo veel spelers gemeld rond de bovenste plaats. Theo (nu 5e) en Cees (8e) zullen zeker nog streven naar positie verbetering maar zullen dan vanaf nu alle zeilen moeten bijzetten. Door de toename van het aantal kanshebbers is deze competitie alleen maar leuker geworden. Marino, Peter, Marius, Sander, Jim en Harold doen uitermate hun best om het Theo en Cees zo moeilijk mogelijk te maken.

De huidige stand is dan misschien een beetje misleidend omdat niet iedereen een gelijk aantal partijen heeft gespeeld maar het geeft wel de toegenomen concurrentie aan. Misstappen mogen nu niet meer gemaakt worden. Wie uit bovenstaande rijtje nu nog een partij verliest, haakt waarschijnlijk definitief af voor het kampioenschap. De druk wordt groot. En wat te denken van volgend jaar wanneer Roel Evertse mogelijk mee doet aan de rooster competitie of Philippe Friesen zich blijft ontwikkelen, zowel technisch als tactisch. Dan zal iedere tegenstander terdege rekening met hem moeten gaan houden. Maar ook Orgilbold Suhbat zal in de toekomst zeker van zich doen spreken. Hopelijk kan SVD nog een tijdje plezier aan hem beleven.

Vooruitkijkend naar volgend seizoen, belooft het nu al een pracht seizoen te  worden. Zowel de interne- als externe competities. Meer concurrentie levert meer spanning, strijd, verrassingen maar hopelijk vooral ook betere prestaties. In de interne competities kan iedereen laten zien hoe hij met de extra spanning om gaat. Als deze vereniging hierdoor het totale niveau kan 'opkrikken' heeft Schaakvereniging Doetinchem een hele mooie toekomst.