DOETINCHEMSE SCHAKERS BEKEREN VERDER

Doetinchem heeft voor de KNSB-beker een toch wel zeer verrassende overwinning geboekt op de 2e klasser Hardenberg, tegen een viertal dat in de KNSB-competitie goed is voor, tot nu toe, 10 uit 15!

Kees Nederkoorn aan het 1e bord behaalde tegen de op papier veel sterkere Peter Mijnheer een verdienstelijke remise, na wat benauwd uit de opening te zijn gekomen. Roel Evertse veegde zijn tegenstander Richard Hendriks in de aanval (met dubbel torenoffer) voor de galerij. Marius van Hal hield een eindspel met ongelijke lopers keurig remise tegen good old Anne Haitsma. Hoe Peter Roessel won van zijn tegenstander moet u hem zelf maar vragen. Feit is dat SVD met 3-1 heeft gewonnen en verder bekeren. Volgens sommigen helaas weer een uitwedstrijd, waarschijnlijk tegen Zwolle!