SVD 2 STELT TELEUR

Het tweede achttal van Schaakvereniging Doetinchem heeft dinsdag 11 januari niet het gewenste resultaat kunnen behalen dat vooraf werd verwacht. Een overwinning leek logisch omdat SVD, gedeeld koploper, het diende op te nemen tegen Pallas, de hekkensluiter van klasse 2B. Er sneuvelen wel vaker koplopers tegen hekkensluiters maar Pallas had nog geen enkel matchpunt uit de eerste 3 speelronden behaald. Met 2½-5½, 2-6 en 2½-5½ had Pallas drie forse nederlagen geļncasseerd. SVD 2 had dan ook zeer goede zaken kunnen doen en mogelijk alleen koploper kunnen worden maar het pakte anders uit.
Om 22.00 uur stonden de Doetinchemmers al met 0-3 achter! Captain Frans Kuggeleijn gaf vervolgens nog wel het goede voorbeeld en bracht de stand terug tot 1-3. De resterende 4 partijen op de borden beloofden weinig goeds. De spelers en aanwezige supporters begonnen al te rekenen, wat was er nog mogelijk.
Om 23.45 uur trok Philippe Friesen zijn partij keurig naar zich toe, 2-3. Henk Hamer weerde zich dapper. Zijn tegenstander stond weliswaar beter maar had weinig tijd meer. Dit mocht echter niet baten, 2-4. Ziaullah Ebadi kon een nederlaag niet meer voorkomen 2-5. John Lutgens stond goed en heeft uiteindelijk de partij naar zich toe kunnen trekken.
De uiteindelijke 3-5 eindstand is teleurstellend. Als excuses mag dan misschien worden aangevoerd dat Jaap Stuurwold en Harold Vrieling beiden wegens ziekte op het laatste moment moesten afhaken.
Aangezien Voorst en VDS beiden hun partijen wonnen is SVD 2 naar de 3e plaats gezakt. Om nog een rol van betekenis te kunnen spelen dient de volgende ronde te worden gewonnen. SVD speelt dan in het hol van de leeuw, een uitwedstrijd tegen Voorst, de koploper.