TEAM 1 NOG NIET VEILIG

Het 1e team van de Doetinchemse Schaakvereniging heeft zaterdag 19 maart verloren van Brunssum met 3½-4½. Door deze uitslag zal SVD de laatste wedstrijd, zaterdag op 16 april, thuis tegen Veldhoven 2, nog 'flink aan de bak moeten'. Eindhoven 2 is inmiddels gedegradeerd. De 2e degradant lijkt Fianchetto of Doetinchem te worden, echter zelfs Veldhoven 2 is nog niet geheel zeker van klasse behoud. En uitgerekend deze vier verenigingen treffen elkaar in de laatste ronde.

Fianchetto staat voorlaatste (4-25½) en speelt tegen het reeds gedegradeerde Eindhoven 2. Fianchetto zal moeten winnen om SVD te passeren. Bij een remise van Fianchetto heeft SVD aan 1½ bordpunt voldoende om zich te handhaven. Doetinchem (5-28½) heeft alles nog in eigen hand. Wanneer SVD zelf wint van Veldhoven 2 (6-30½) is handhaving een feit. Bij een remise van Doetinchem moet Fianchetto met 7-1 winnen om SVD achter zich te laten. Wanneer SVD verliest is het afhankelijk van het resultaat van Fianchetto en zullen de bordpunten mogelijk bepalen wie samen met Eindhoven 2 zal degraderen. Wanneer SVD en Fianchetto winnen dan bepalen de bordpunten of Veldhoven 2 of Fianchetto degradeert. Wanneer Veldhoven 2 en Fianchetto gelijk eindigen telt het onderlinge resultaat en dat is in het voordeel van Fianchetto. Kunt u het nog volgen? 

Dat de nummer 1 tegen 4 speelt en de nummers 2 en 3 tegen elkaar, daar houden wij ons maar even niet mee bezig. Één ding is zeker, het zal op 16 april in diverse speellocaties ongekend spannend zijn.

 
  7. Veldhoven 2 6 30½
  8. SVD 1 5 28½
  9. Fianchetto 4 25½
  10. Eindhoven 2 2 23