IN MEMORIAM GEURT KETS

Door Peter Roessel

Op 16 september 2005 overleed Geurt Kets, 81 jaar oud. We zullen hem altijd blijven herinneren als de rustige wedstrijdleider die ons in goede banen leidde. Hij was liefst 30 jaar wedstrijdleider en ook bestuurslid van onze vereniging. Misschien nog meer tot de verbeelding spreekt dat Geurt 14 keer clubkampioen is geworden. Voor de eerste keer was dat in 1960 en voor het laatst in 1981. Dat is een hele prestatie, want in die jaren waren er veel meer leden en sterke dan nu. De laatste jaren ging zijn gezondheid hem parten spelen. Lange partijen gingen langzamerhand te veel van hem vergen. Daarom zegde hij enkele jaren geleden het lidmaatschap van onze vereniging op. Maar enkele van ons speelden nog wel eens informele partijtjes op een andere locatie met hem.

Ikzelf zal Geurt blijven herinneren als een prettige man met droge humor en als tegenstander van formaat. Zijn aanwezigheid zullen we missen.

Op deze website onder de rubriek Partijen eren wij Geurt met een partij tegen Theo Goossen. Een fraaie winstpartij die door Geurt zelf van commentaar werd voorzien in De Secondant van december 1973.