MIEZERIG SLOTAKKOORD SVD

Door Roel Evertse

Natuurlijk, het ging nergens meer om, maar om nou zo’n laatste wedstrijd met 2-6 te verliezen, dat was toch ook weer niet nodig. Met de grootste nederlaag van het seizoen kwam er een zeer miezerig einde aan een seizoen dat voor SV Doetinchem wel degelijk succesvol is verlopen. Als licht excuus kan worden aangevoerd dat we onze topscorer, Kees Nederkoorn, en Sander van Vucht misten, terwijl Ivoren Toren op volle sterkte opkwam.
De wedstrijd tegen RSR Ivoren Toren 2 werd een kansloze affaire voor de onzen. Aan geen enkel bord heeft de winst erin gezeten en die is er dan ook nergens uitgekomen. Vier halfjes, dat was alles. Die remises waren overigens terechte uitslagen. Henk speelde weer zijn vertrouwde betonschaak, Marius de Melker deed wat er van hem verwacht werd en Marino en Roel namen beide remise in complexe stellingen, die volkomen in evenwicht waren. Ze hadden nog best wat door kunnen spelen en zouden dat ook wel gedaan hebben, als er nog enig uitzicht was geweest op een positief teamresultaat.
Na het halfzoet nu het zuur: Theo wist na 3 zetten al niet meer hoe het verder moest en zou spot, smaad en hoon verdienen, ware het niet dat hij eerder ruimschoots zijn waarde voor de club bewezen heeft en altijd voorop gaat in de strijd. Dat deed hij nu ook nog wel, maar het deerniswekkende kluitje zwarte stukken op een achterafplaatsje van het bord deed pijn aan de ogen. Zijn tegenstander wist er wel raad mee. Peter had agressieve plannen tegen de Aljechin van zijn tegenstander. Het offeren van een paar pionnen lukte heel goed, de rest helaas wat minder. Frans was compleet in de wolken vanwege het voorrecht een wedstrijd in de KNSB te mogen spelen. Het zij hem van harte gegund en de beroerde partij (ja echt waar, Frans) wordt hem met even veel harte vergeven. Philippe Friesen slaagde er niet in de zwarte centrumpionnen in de Tartakowervariant van het damegambiet in bedwang te houden. Dat kostte een houtje en wat later ook de partij, toen een vrijpion akelig kwam opzetten.
Volgend jaar worden we kampioen. Onze secretaris heeft al een geschikte poule uitgezocht. Sneek, we komen er aan!

DOETINCHEM - RSR IVOREN TOREN 2 2-6
Theo Goossen     (2072) - Gert-Jan van Vliet (2054) 0 - 1