SVD 3 BEGINT MET EEN NEDERLAAG

Op donderdag 18 oktober was dan de vuurdoop voor het derde team van SV Doetinchem. Dit extra opgegeven team mag vooral ervaring op doen. In Arnhem tegen het 11e (!) team van ASV kon SVD 3 met drie debutanten geen potten breken. Er kwamen wel mooie partijen op het bord en al werd niemand echt van het bord gemept, een nederlaag kon niet worden voorkomen, 4-2.
Iedereen was keurig op tijd op de afgesproken plek, met uitzondering van Frans Kuggeleijn. Hij had zeer goede redenen om op eigen gelegenheid te gaan. Het overige vijftal was ruim op tijd aangekomen, maar van Frans nog geen spoor. Vijf minuten voor acht hebben we toch maar eens telefonisch contact gezocht met Frans. Hij was door de wegwerkzaamheden bij de dierentuin aangekomen. Maar Frans kan met zijn routine wel een paar minuten missen.
Om ca. 20.25 uur kwam Frans aan en iedereen was verbaasd dat er na 20 minuten al handen werden geschut. Het wachten had de teamleider van ASV blijkbaar geen goed gedaan. Een blunder betekende een snel eerste Doetinchemse punt op het wedstrijdformulier.
De overige partijen gingen redelijk gelijk op. In de niet altijd even rustige speelzaal kon Henk Hamer als tweede een vol punten voor de SVD laten noteren. Marije v.d. Hoff weerde zich dapper. Het ging een hele tijd goed en Marije zat al stiekem aan een remise te denken. Helaas betekende een foutje direct het einde van de partij.
Hendo Koelewijn was niet ontevreden over zijn partij. Hij had lekker gespeeld maar kon helaas een nederlaag niet voorkomen. Jan Bakker stond niet echt geweldig, reden voor hem om remise aan te bieden. De tegenstander had door dat er waarschijnlijk meer in zou zitten wat hem bijna duur kwam te staan. Na een paar fraaie sprongen met zijn paard wist Jan zijn paard te ruilen voor een toren en tevens werd de verloren pion teruggewonnen. Helaas liet Jan zich vervolgens verrassen en wist een doorgebroken pion niet meer te stoppen.
Benno Thomassen voelde de druk van het niet meer mogen verliezen. Er stond immers al een 3-2 voorsprong voor ASV op het formulier. Er ontstond een mooi gevecht waarbij Benno wel een pionnetje voorsprong had maar de tegenstander had meer dreiging. Benno verdedigde stug en had ondertussen ook nog wat dreiging. Mede omdat Benno de tijd nam kon hij het de tegenstander lang lastig maken maar de dreiging werd te groot. Het koste uiteindelijk een kwaliteit en was een nederlaag een feit.
 

ASV 11

 

4-2

SV Doetinchem 3

1

André de Groot 1479

0-1

Frans Kuggeleijn

1630

2

Jan Zuidema 1540

0-1

Henk Hamer

1585

3

Jonathan v.d. Krogt 1477

1-0

Benno Thomassen

1497

4

Lion de Kok 1398

1-0

Jan Bakker

-

5

Bob Sanders -

1-0

Hendo Koelewijn

-

6

Jan Pieter Lourens -

1-0

Marije v.d. Hoff -