FANATIEKE STRIJD IN INTERNE COMPETITIE

In onze interne competitie (rooster) hebben we 6 van de 9 ronden achter de rug. Mooi moment om een tussentijdse balans op te maken. Er zijn diverse spelers die nog geen 6 partijen hebben gespeeld. Mede hierdoor geeft de tussenstand een vertekend beeld. Echter een paar conclusies mogen we nu al trekken.

In poule A doet Marius van Hal het uitstekend. Met 5 uit 5 een hele duidelijke koploper. Hij heeft echter nog wel partijen te gaan tegen sterke tegenstanders. Wanneer hij die goed door komt is hij absoluut een kandidaat voor de titel. Marino KŁper heeft ook de volle score maar moet nog veel partijen in te halen. Hij komt de tegenstanders van formaat nog tegen. Marius en Marino lijken hun status waar te maken en zullen waarschijnlijk uit gaan maken wie poule-winnaar wordt. Daaronder is het ongekend spannend. Er zijn al de nodige verrassingen geweest. Sander van Vucht en John Lutgens hebben zich laten verrassen door Benno Thomassen. Benno, als enige in deze poule 6 partijen gespeeld (voorbeeldfunctie?) staat op een zeer verrassende 2e plek. Hij weet met zijn "reactie - schaak" al snel van alle theorieŽn af te wijken en lijkt daar af en toe succes mee te boeken. De overige spelers hebben nog voldoende partijen te spelen om te stunten.

In poule B strijden Theo Goossen en Kees Nederkoorn om de koppositie. Zij voldoen keurig aan de verwachtingen en lijken zich probleemloos te plaatsen voor de finale-poule om het clubkampioenschap. De stand lijkt redelijk op rating opgemaakt. Alleen Philip Schyns is hierop een uitzondering. Hij scoort, met 50%, prima. Verder valt op dat Adri Maranus een behoorlijke progressie boekt. Net lid, na even tijd nodig om er in te komen, maakt hij het nu menig gerenommeerde tegenstander erg lastig. Wanneer hij deze prestaties doorzet is het wachten op verrassingen. Er is in deze poule een beter overzicht qua gespeelde partijen maar niets staat nog vast. Er is er nog van alles mogelijk.

Door de gekozen opzet blijft er voor iedereen, tot de laatste partij, iets te winnen. De plaatsing voor de competitieteams voor volgend jaar is nog absoluut niet duidelijk. Mede daardoor lijkt het nog zeer spannend te worden.

Later meer ....