DE TOREN 9 (J) - DOETINCHEM 3

door Frans Kuggeleijn, 22 maart 2008

Het werd 4-2 voor de Toren. Zes alleraardigste jongentjes, variŽrend van acht tot twaalf jaar. Ik had op bord 1 de jongste geloof ik. Rik Roelofs. We zullen nog wel van hem horen. Hij kende de franse variant, die ik hem aanbood. Maar daarna deed hij de ene foute zet na de andere. Ik had een mat in vier of vijf in mijn hoofd, maar besloot het grootvaderlijk op een slimme, en ingewikkelde manier af te maken. Daarbij gaf ik een paard weg. Daarna kreeg ik een geheel ander Rik Roelofs tegenover me, en kwam ik er niet meer aan te pas. Die dingen gebeuren.
Marije had even een moeilijke avond en kwam er niet echt aan te pas. Na een overwinning en een remise is ze nu echt even aan rust toe.
Hendo Koelewijn stevende op een remise af maar vond zijn koning op een gegeven moment aan het verkeerde eind van het bord.
Jan Bakker had geen alternatief voor de verloren kwaliteit en werd langzaam doodgedrukt.
Philip Schyns deed, wat hij steeds vaker doet, gewoon rustig, en met veel overleg winnen. Een mooie, onafwendbare mataanval.
Henk Hamer stond erg beroerd tegenover een sterke koningsaanval, maar wist met een venijnig paardzetje de dame te winnen en de partij.