Persbericht, vrijdag 23 mei 2008

Het TU/e Houtje Hoofd Helder Rapidtoernooi

Naar aanleiding van Herman Grootens 50e verjaardag

De Stichting Houtje Hoofd Helder (in oprichting) heeft op 12 juli een Rapidtoernooi uitgeschreven naar aanleiding van Herman Grootens 50e verjaardag. Het toernooi wordt gespeeld in het auditorium van de Technische Universiteit Eindhoven en is mogelijk gemaakt door financiële ondersteuning van twee Eindhovense bedrijven, Complan en Ice, en het KNSB Servicepunt Zuid.

Alle informatie over het toernooi vindt u op www.houtjehoofdhelder.nl.

Herman Grooten heeft een lange carrière in de schaaksport achter de rug. Achter het bord in de speelzaal, maar vooral als schaakpromotor en jeugdtrainer. Menig Nederlandse grootmeester heeft in zijn jonge jaren de fijne kneepjes van Herman geleerd. Geen wonder dat op de deelnemerslijst al diverse toppers staan. Het TU/e Houtje Hoofd Helder Toernooi moet een feestelijk toernooi worden ter promotie van de schaaksport.

Het rapidtoernooi is bovendien de aftrap voor een groot aantal schaakevenementen, die de Stichting Houtje Hoofd Helder zal opzetten. De Stichting heeft grote ambities en wil vanaf 2009 een grootmeestertienkamp en een groot open toernooi in Eindhoven organiseren. Tegelijk met die toernooien worden verschillende nevenactiviteiten opgezet om zo veel mogelijk publiek te trekken. De doelstelling van de Stichting Houtje Hoofd Helder is de schaaksport te promoten en de schaakcultuur te verbreiden.

Herman Grooten