SVD 2 kampioen

door Adri Maranus

Vorig jaar hoefden we om zeker te zijn van het kampioenschap in de laatste ronde slechts gelijk te spelen. Dat lukte niet, een bittere ervaring. Als excuus kon aangevoerd worden dat kopman Thomas toen op de Zuidpool zat. Deze keer moesten we om zeker te zijn van het kampioenschap gewoon winnen. We moesten tegen de rode lantaarndrager Gendringen, dat zou toch wel lukken. We konden aantreden in de sterkste opstelling en van  excuses wilden we niets horen.

Na een uur spelen was er nog weinig te zeggen, hoewel we op geen enkel bord in grote moeilijkheden verkeerden. Daarna ging het soepel en betrekkelijk snel de goeie kant op.

Iloy herstelde zich prima van de deceptie in de vorige ronde en kwam vanuit een wat gedrukte stelling helemaal los op de damevleugel. Materiaalwinst en een gewonnen eindspel. Het eerste punt was binnen. Ondertussen bereikten zowel Gerard als Frans  duidelijk en beslissend voordeel. Toen Frans het punt kon noteren werd nog even overwogen om op de overige borden en bloc remise aan te bieden en daarmee de overwinning zeker te stellen, maar bij afwezigheid van twijfel over de goede afloop hebben we dat maar niet gedaan.

Zoals verwacht boekte Gerard het volle punt. Op de overige borden  stond het remise-achtig tot licht voordelig voor ons. Niels besloot tot remise en ook Adri nam in een eigenlijk gewonnen stelling met een pion meer het zekere voor het onzekere en stelde zich met het halve punt tevreden. Thomas had tegen de senior van de tegenstander te maken met een zich taai verdedigende speler maar won uiteindelijk toch. De einduitslag van 5-1 liet aan duidelijkheid niets te wensen over.

Over het hele seizoen genomen een verdiend kampioenschap behaald door een hecht en plezierig team dat weinig steken liet vallen. Elk teamlid mocht na afloop huiswaarts met een anderhalve literfles lentebok. En Gerard mocht als best scorende speler uit klasse 3D zelfs nog een tweede fles mee naar huis zeulen.

Een tevreden en vooral trotse teamleider, Adri Maranus

 

  SVD 2 1714 - GENDRINGEN 1503 5 - 1
1 Thomas Bijl 1838 - A. Aalders 1478 1 - 0
2 Niels v.d. Mark 1704 - P. van Aken 1631 ½ - ½
3 Frans Kuggeleijn 1647 - M. Khan 1421 1 - 0
4 Gerard Rückert 1635 - F. Miltenburg 1548 1 - 0
5 Iloy Timmerman 1849 - G. Weykamp 1425 1 - 0
6 Adri Maranus 1613 - F. Aalders 1514 ½ - ½