SVD 2 doet goede zaken in 3e klasse G

door Iloy Timmerman

Dat het 2e team van SV Doetinchem punten moest pakken was al langere tijd duidelijk. Het team was een beetje uit vorm en de meeste leden presteerde ondermaats. Gelukkig is hier tegen SV Zevenaar 3 een einde aangekomen.
Nadat wij hoog bezoek hadden gehad van de KNSB en Niels namens de vereniging een mooi geldbedrag in ontvangst mocht nemen, werden de klokken om 20.05 uur aangezet. Zelf had ik een tactische opstelling gemaakt: Adri op bord 6, invaller Henk bord 5, Frits bord 4, invaller Philip bord 3, Gerard bord 2 en ikzelf (Iloy) op bord 1. De teamleider van Zevenaar had zelf ook een andere opstelling gemaakt en een op papier zwakkere tegenstander op bord 1 geplaatst op deze tegen Thomas Bijl te laten strijden, helaas was Thomas er niet en mocht Harry tegen mij. Deze wedstrijd was redelijk eenrichtingsverkeer en na ruim anderhalf uur spelen schudde mijn tegenstander mij de hand en SVD 2 stond op 1-0 voorsprong. Ik zag al snel dat Adri op bord 6 een kwaliteit voorkwam, de winst leek er aan te komen en toen Frits naar mij toe kwam om te vragen of hij remise mocht aanbieden zei ik meteen ja. Zo geschiede 1½ - ½. Ook invaller Henk bewees dat hij het schaken niet verleerd is en haalde het volgende punt binnen. Een machtige aanval op bord 2 met wit van Gerard zorgde voor de overwinning, eindelijk hierdoor is SVD 2 van de laatste plaats af. Niet veel later verloor Philip hij kwam in zetdwang en zou daardoor zijn pionnen en tevens de wedstrijd verliezen. Philip hield de eer aan zich zelf en gaf op, erg jammer maar toch een goede pot gespeeld. Als laatste speelde Adri tegen de jongeman zonder rating, inmiddels stond Adri een toren en een loper voor. Zijn tegenstander had nog maar 1 minuut op de klok en je zou dan verwachten dat hij op gaf, maar hij speelde stoïcijns door en liet zich mat zetten. Eindstand 4½ - 1½.
Door deze overwinning is SVD 2 nog steeds niet veilig, maar het is een stap in de goede richting. De volgende wedstrijd is tegen De Toren 6J, zij staan laatste en als wij daar winnen zijn we veilig. De spanning houdt aan en de ontknoping volgt nog. Voor nu kunnen we 4 weken genieten van deze overwinning.

SV Doetinchem 2

Zevenaar 3   4½ - 1½